Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Szlovákiában

Éves szinten 4 százalékkal csökkent tavaly decemberben a kiskereskedelmi forgalom Szlovákiában – derül ki az UniCredit Bank elemzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

    A kiskereskedelmi forgalom csökkenése az egész év folyamán érzékelhető volt, az év utolsó hónapjában pedig különösen elmélyült, havi szinten 0,7 százalékkal esett vissza – állapítja meg a szlovák statisztikai hivatal adataira hivatkozva az elemzés, amely arra is rámutat, hogy a forgalom visszaesésének üteme csaknem duplája volt az egy évvel korábbi 2,2 százaléknak.
    A legnagyobb esést a kultúrával és a pihenéssel összefüggő termékek, sportszerek, könyvek, hanghordozók piacán mérték, ebben a szegmensben éves szinten 18,1 százalékkal csökkent a kereskedők forgalma. Szintén jelentősen, 9,9 százalékkal csökkent a forgalom a szórakoztató elektronika piacán, a visszaesés mértéke itt csaknem tízszerese volt az egy évvel korábbinak.
    Az aktuális adatok és a korábbi évek statisztikáinak összevetéséből kiderül, hogy a kereskedők bevételei a nem élelmiszeripari termékek szegmensében 2012-ben közel 27 százalékkal maradtak el a válság kirobbanását közvetlenül megelőző legjobb eredményektől.
    Az Eurostat kedden nyilvánosságra hozott előzetes, becsült adatai szerint Szlovákiában a forgalom visszaesése jelentősebb mértékű volt, mint az uniós átlag. Az Eurostat szerint tavaly decemberben éves szinten átlagosan 2 százalékkal esett vissza a kiskereskedelem az Európai Unióban és 3,4 százalékkal az eurózónában.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>