Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Véget ért az 59. színházi évad

Az észak-komáromi Jókai Színház a héten tartotta ünnepélyes évadzáró ülését, ahol Tóth Tibor igazgató értékelte az elmúlt évadot. A színház a 2011/2012-es szezonban 153 előadást tartott – ebből 95 előadást székhelyén, 58-at pedig Magyarországon és Szlovákia vidéki városaiban.

„Az előző évekhez kevesebb előadást tartottunk – mondta a színház igazgatója – ugyanakkor szakmailag értékes évadot tudhatunk magunk mögött.” Örömét fejezte ki, hogy a színházból nem veszett ki a homo ludens – a játékos ember, a színház továbbra is alkotói szigetnek számít, ahol még lehet nagyot álmodni…

Az évadértékelő beszéde után a direktor ismertette a következő évadot. Öt új bemutató vár a nézőkre a jubileumi évadban. A 60. szezon egy Feydeau bohózattal indul (rendező: Verebes István), majd egy Spiró dráma ősbemutatóját láthatják a komáromi nézők Valló Péter rendezésében. Az ünnepi előadás Szabó István Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja a Mephisto lesz, melyet Martin Huba állít színpadra.

Bemutatásra kerül még Tasnádi István nagy sikerű tragikomédiája, a Magyar zombi (Bagó Bertalan jegyzi majd rendezőként), valamint a Made in Hungaria című musical is. Az előadásban, amelyet a színház főrendezője Méhes László állít színre, fellép Fenyő Miklós is, a produkció zeneszerzője.

A színházi előadásokon kívül jó néhány egyéb rendezvényre készül a színház: így lesz interaktív kiállítás, szoboravató emlékünnepség, konferencia, koncertek, filmklub, színházi és vetélkedő.

Az évadzárón a színház művésztársulata megválasztotta az idei Ferenczy Anna díjas fiatal színészt. A 2011/2012-es színházi szezonban a legtöbb szavazatot Majorfalvi Bálint kapta, aki egyben a legtöbbet játszó férfiszínésznek járó idei „színészrobot” díjat is magáénak tudhatja. A elismerés „női párját” Holocsy Krisztina érdemelte ki.

A jubileumi évad augusztus 27-én indul.

 

komarom.huHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>