Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Várfelújítás

 

2005 óta Komárom városa, mint a várrendszer tulajdonosa végzi a műemlék felújítását. A felújítást a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma támogatja. Az idén is érkezett támogatás a minisztériumtól az Újítsuk fel a házunkat projekt keretében 31 800,- € összegben.
Ebből 21 800,- € a vár építészeti-történlmi feltárására lett fordítva, konkrétan a kaszárnya és a parancsnoki épület feltárására. Ezen munkákat 22 950,- € összértékben Ing. arch. Alexander Németh és Ing. Zdenko Bobáň végezték el doc. Ing. Otom Makýš, PhD segítségével.
A másik dotáció 10 000,- € összegben a Felújítás III. etapja elnevezésű projektre lett fordítva, konkrétan a Ferdinánd-kapu restaurálására és felújítására. A kivitelező, 13 200.- € összértékben Ondrej Csütörtöki komáromi szobrászművész volt.
Reméljük, hogy 2013-ban is élvezzük majd a minisztérium támogatását és kis lépésekben ismét előrébb jutunk a várfelújítás óriási munkájában és fokozatosan sikerül felújítanunk és a következő generációk számára megőriznünk ezt a csodálatos építményt.

Mgr. Ľudovít Gráfel,
a Komáromi Városi Hivatal illetékes osztályvezetője

komarno.skComments are closed.