Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Tovább csökken az építőipar teljesítménye Szlovákiában

Hat százalékkal eshet vissza a szlovák építőipar teljesítménye jövőre  - derül ki a CEEC Research és a KPMG Slovensko elemzői és tanácsadói társaságok aktuális elemzéséből, amely legalább két éven át tartó visszaesést jósol az iparágnak.

    A visszaesést az elemzők azzal magyarázzák,  hogy Szlovákiában  kapacitás-túlkínálat van az ágazatban, ezért túl alacsonyak az árak.
    A szlovákiai építőipar aktuális helyzetével és jövőbeli kilátásaival foglalkozó negyedéves elemzésből az is kiderül, hogy fokozódik az építőipari vállalatok pesszimizmusa, hiszen míg az előző negyedév végén még csak az ágazat 1,7 százalékos csökkenését feltételezték, jelenleg már ennél csaknem négyszer nagyobb visszaeséssel számolnak. A jövőbeli kilátásokról a felmérésben résztvevő vállalati vezetők többsége úgy vélekedett, hogy az ágazat még csak a  válság feléig jutott, így az elkövetkezendő két évben tovább csökken majd a teljesítménye.
    Az építőipari vállalatok csaknem fele azt állítja, gazdasági helyzetük romlott a tavalyihoz képest, egyharmaduk pedig a jövő évben is további romlással számol. Ehhez nagyban hozzájárul a megrendelők, azaz a beruházók rossz helyzete. A vállalatok 42 százaléka erősítette meg, hogy a kiadások lefaragása miatt kénytelen csökkenteni a minőséget is.
    A fennálló helyzet miatt és a túlélés érdekében a vállalatok majdnem ötöde kíván részben más ágazatokban is tevékenykedni a jövőben, megközelítőleg ugyanennyien pedig véglegesen fel akarják számolni építőipari tevékenységüket.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>