Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Tisztújításra készül az MKP

December nyolcadikán az érsekújvári járásban lévő Kürtön országos tisztújító kongresszust tart a Magyar Közösség Pártja (MKP).

    ”Az MKP reményteljesen nézhet a jövő elé” – mondta Berényi József a közelgő kongresszussal kapcsolatban az MTI-nek. Megjegyezte: a 2010-es évben – amikor a párt nem jutott be a parlamentbe – sokkal nehezebb volt párttisztségek vállalására motiválni az embereket. Hozzátette: most ez nem így alakult, mert az állandósult támogatói réteg, és a sikeres helyhatósági választások nyilvánvalóvá tették, hogy van jövője az MKP-nak.
    Az egész napos kongresszuson a felvidéki magyar párt országos elnöksége tagjainak – köztük a pártelnöknek és az öt alelnöknek – valamint az MKP Országos Tanácsa (OT) elnökének személyéről döntenek a küldöttek.
    Az MKP elnöki tisztségére az egyedüli jelölt Berényi József jelenlegi pártelnök.
    A Focus közvélemény-kutató intézet múlt héten közzétett felmérése szerint a márciusi előrehozott parlamenti választásokon a voksok 4,28 százalékát megszerző felvidéki magyar párt támogatottsága elérte a parlamentbe való bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.
    Berényi József szerint a tisztújítás során bekövetkező személyi változások mellett, az MKP továbbra is meg akarja őrizni gyűjtőpárt jellegét. “A Magyar Közösség Pártjának a magyar ajkú embereket kell megszólítania Dél-Szlovákiában, lehetőleg úgy, hogy megtalálja az érdekérvényesítés lehetőségét a politikai paletta különböző részeit előnyben részesítő választóinak” – szögezte le Berényi József. Hozzátette: a párt fő célja továbbra is a magyar közösség megőrzése és a magyarok lakta régiók felzárkóztatása, ezt pedig csak a felvidéki magyarok széles rétegének bekapcsolásával lehet elérni.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>