Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Téli olimpia 2022 – Szlovákia rendezné a jégkorong-mérkőzéseket

Lengyelország felajánlotta Szlovákiának, hogy amennyiben sikeresen pályáznának a 2022-es téli olimpia megrendezésére, akkor Szlovákiában bonyolíthatnák le az ötkarikás játékok összes jégkorong-mérkőzését.

    Az ajánlatról a pozsonyi parlament csütörtöki ülésén, a témával kapcsolatban feltett kérdésre válaszolva számolt be a külföldön tartózkodó kormányfő megbízásából Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.
    Robert Kalinák válaszában elmondta: a lengyel fél ajánlata szerint mind a férfi mind pedig a női jégkorong-válogatottak összes mérkőzése, valamint az alpesi sí és a síakrobatika versenyszámai is Szlovákiában kerülhetnének lebonyolításra.
    A miniszter tájékoztatása szerint a jégkorong-mérkőzéseket Poprádon illetve Liptószentmiklósban rendeznék, a két városban vagy felújítanák a meglévő jégkorongcsarnokokat vagy pedig újakat építenének. Hozzátette: ezek az infrastrukturális beruházások a jövőben javíthatnának Szlovákia esélyein, ha az ország ismét jégkorong-világbajnokság megrendezésére pályázna.
    Az aktuális elképzelések szerint az alpesi síelés versenyszámainak a jasnái síközpont adhatna otthont, a síakrobatika eseményeit pedig a Csorba-tónál bonyolíthatnák le. A tervek továbbá egy 1800 fő befogadására alkalmas olimpiai falu megépítésével is számolnak, ennek esetleges helyszíne azonban eddig még nem tisztázódott.
    A 2022-es téli játékok közös megrendezésének lehetőségéről tavaly nyáron kezdett tárgyalásokat a szlovák és a lengyel fél. Az olimpia megrendezésével járó infrastrukturális beruházások és azok előzetes pénzügyi vonzatairól szóló jelentés még ebben a hónapban a szlovák kormány asztalára kerül.
    A 2022-es ötkarikás esemény megrendezéséért Oslo, Davos és St. Moritz, illetve Lviv (Lemberg) is pályázni készül.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>