Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Szlovák felmérés: Fico a legszavahihetőbb, egyben leghiteltelenebb politikus

Robert Fico kormányfő a legszavahihetőbb, egyben a leghiteltelenebb politikus Szlovákiában az Abakis közvélemény-kutató ügynökség egy pénteken közzétett felmérése szerint.

    Az augusztus második felében több mint ezer személy megkérdezésével készült felmérés eredményeiből kiderült: a megkérdezettek legnagyobb része, 29,48 százaléka Robert Fico kormányfőt tartja a leginkább szavahihető politikusnak, egyidejűleg azonban őt tartották a legtöbben, 31,49 százaléknyian a leghiteltelenebb politikusnak is.
    A közvélemény-kutatás résztvevőinek, a “Ki ön szerint a legszavahihetőbb – legkevésbé szavahihető aktív politikus Szlovákiában?” kérdésekre kellett válaszolniuk oly módon, hogy válaszként két tetszőleges nevet adtak meg.
    A felmérésből – amellett, hogy Robert Fico személye meglehetősen megosztja a szlovák társadalmat – az is kiderült, hogy a politikusok szavahihetőségi listáján a kormányfőt, Igor Matovic, a legtöbb mandátummal rendelkező ellenzéki csoportosulás, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom alapítója (15,08 százalék), illetve a harmadik helyen az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) belügyminisztere, Robert Kalinák (10,21 százalék) követi.
    A leghiteltelenebb szlovákiai politikusok listáján Robert Ficót Mikulás Dzurinda a Szlovák Kereszténydemokrata Unió – Demokrata Párt (SDKÚ-DS) képviselője, kétszeres volt kormányfő (25,29 százalék), illetve Ján Fígel, a szintén ellenzéki Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) vezetője (16,13 százalék) követi.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>