Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Szent János apostol és evangélista

„Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett… A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be… S az Ige testté lett, és közöttünk élt…” (Jn 1,1-14)

Szent János apostolt és evangélistát az élet tanújának és hirdetőjének is nevezzük. Írásaiban visszatér a kezdetekhez, a létezés ősforrásához.

Ő volt a szeretett tanítvány, és aki azt a megtiszteltetést kapta, hogy a Szent Szűz közelébe lehessen, beteljesítve ezáltal, Megváltójának végrendeletét.

Tanúja volt Isten dicsőségének. Hallotta, látta és tapintotta az Életet.  Erről pedig tanúságot is tesz írásaiban és szavaival.

Szent János szavai örömet hirdet és igazságot. Hirdeti az Életet és minden embernek mutatja az utat, hogy megtalálhassa az örök élet útját.Hozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>