Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Szent István első vértanú

„Mert hisz nem ti fogtok beszélni, hanem majd Atyátok lelke szól belőletek.” „… mert a Szentlélek abban órában majd megtanít benneteket arra, hogy mit kell mondanotok.”

Szent István, az első vértanú mutatta meg az utat minden kereszténynek, hogy miként kell életünk utolsó pillanatában is megtartani hitünket.

Istvánt vádolták, de ő nem ellenkezett.
Amikor igehirdetését lejáratni készültek egy kemény és félelem nélküli beszédet mondott, mire vádlói tehetetlenül a fogukat csikorgatták.

Egész magatartása egy tanúságtétel a hitről. Kijelent és tanúságot tesz.

A halálos ítélete megkövezés, amikor nem könyörög életért, hanem boldogan hal meg Istenért. Nem szór átkot ellenségeire, csak fohászkodik: „Uram, Jézus, vedd magadhoz lelkemet!”
Még ellenségeiért is esdekel, amikor felkiált: „Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!”

Micsoda hit és lelki nagyság, hogy még azokért is megbocsájtó könyörgést hallat, akik kövekkel rontanak rá, hogy kioltsák életét.

Az első vértanú példa minden embernek, hogy miként maradjon hű hitéhez, miként vallja meg hitét és miként bocsásson meg embertársainak.Comments are closed.