Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben

A vártnál rosszabban alakult júliusban az üzleti és fogyasztói hangulatindex az euróövezetben – derül ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett adataiból.

Az átfogó gazdasági hangulatindex 87,9 pont volt júliusban a júniusi 89,9 pontot követően, miközben elemzők 88,7 pontot vártak.
A fogyasztói bizalom alakulását jelző index megfelelt a várakozásoknak, a mutató mínusz 21,5 pontra romlott a júniusi mínusz 19,8 pontról.
Az üzleti hangulatmutató is esett, mínusz 1,27 pontra mínusz 0,95 pontról.
Az üzleti és fogyasztói hangulatindex öt alapmutatóból tevődik össze, amelyet havonta készítenek el az európai bizottság szakértői: az ipar, a szolgáltatások, a fogyasztás, a kiskereskedelem és az építőipar területéről gyűjtenek be adatokat. Az adatokból arra lehet következtetni, hogy a vállalatok és a fogyasztók mennyire fognak költekezni a következő időszakban.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>