Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ritka Mhorr gazella született a fővárosi állatkertben

Az Ebo nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb lakója, a csütörtökön született hím Mhorr gazella.

    A Mhorr gazellák ritkák, szabadon a természetben már egy sem él, a budapesti állatkertben azonban rendszeresen szaporodnak. Ezúttal az Evita névre keresztelt, 13 éves, berlini születésű nőstény hozott világra egy borjat.
    A jövevény emberi segítségre szorul, ezért a gondozók cumisüvegből táplálják – tájékoztatta az állatkert pénteken közleményben az MTI-t.
    Ebo jelenleg két és fél óránként kap a gazellák felnevelésénél már bevált tejpótló tápszerből.
    A Mhorr gazella (Nager dama mhorr) a dámgazella Északnyugat-Afrikában, Marokkóban és Nyugat-Szaharában őshonos alfaja. Manapság egyike a legveszélyeztetettebb patásoknak. Az európai és az észak-amerikai állatkertek azonban egy tenyészprogram keretében igyekeznek megmenteni a kipusztulástól. Az állatkertekben tartott egyedek száma jelenleg alig több mint 150, ezért minden egyes utód világra jövetele jelentős lépés e ritka gazella megmentésében.
    A Fővárosi Állat- és Növénykert 2008 óta vesz részt a Mhorr gazellák megmentését szolgáló állatkerti tenyészprogramban. 2009 óta rendszeresen szaporodnak is a magyar főváros állatkertjében.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>