Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pályázati lehetőség magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésre

A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2012/2013-as tanévben.

A pályázati kiírás tartalmát a Balassi Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve dolgozta ki, és a pályázatot a Révkomáromi Információs Iroda (SZAKC) lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ösztöndíjjal a szülőföldi értelmiség képzését és utánpótlását kívánja támogatni.

Az előkészítő képzésben ösztöndíjasként résztvevő hallgatók a Balassi Intézetben két felvételi/érettségi tárgyból záróvizsgát tesznek. Ennek sikeressége esetén felvételre kerülnek az általuk a 2013. szeptemberben induló képzések felvételi kérelem benyújtási (felvételi jelentkezési) határidejéig megjelölt magyarországi felsőoktatási intézmény alap- vagy egységes (osztatlan), nappali tagozatos, magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésére a 2013/2014-es tanévben. (A művészet és művészetközvetítési képzési terület szakjait is választóknak továbbá sikeresen kell teljesíteniük a felsőoktatási intézmény által a művészeti szakhoz előírt gyakorlati vizsgát.)

A Balassi Intézet felsőoktatási előkészítő képzésére benyújtott pályázatnak nem akadálya, ha a pályázó egyidejűleg felvételi jelentkezést nyújtott be valamely magyarországi felsőoktatási intézménybe. Amennyiben a pályázó az előkészítő képzésre és valamely magyarországi egyetem/főiskola felsőoktatási képzésére egyidejűleg felvételt nyer, akkor a pályázó jogosult eldönteni, hogy melyiket választja. A felsőoktatási képzés megkezdése esetén a pályázó írásban köteles lemondani az előkészítő képzésben való részvételről.

Pályázhat minden olyan szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki megfelel a pályázati felhívás feltételeinek. Figyelem! A pályázaton történő részvételnek nem akadálya a magyar állampolgárság (azaz a kettős állampolgárság) megléte, vagy az arra irányuló kérelem benyújtása!

Az elnyert ösztöndíj főbb elemei: ösztöndíj, tantárgyanként heti 12–18 tanórás képzés, tankönyv és jegyzet ellátás, ingyenes kollégiumi elhelyezés, diákigazolvány, a vonatkozó jogszabály keretei között a külföldi ösztöndíjasokra vonatkozó jogosultság az egészségügyi szolgáltatások térítésmentes igénybevételére.

A pályázatokat legkorábban 2012. június 25-től lehet benyújtani.
A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2012. július 20., helyi idő szerint 16.00 óra.
A pályázatokat személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kell eljuttatni az alábbi címre:
Združenie za spoločné ciele – Szövetség a Közös Célokért
945 01 Komárom, Kossuth tér 3.
945 01 Komárno, Nám. Kossutha 3.

Pályázni a Szövetség a Közös Célokért irodáiban beszerezhető, és az internetről (www.martonaron.hu, www.balassi-intezet.hu és www.szakc.sk) letölthető pályázati adatlapon lehet a szükséges dokumentumok, igazolások csatolásával.

 

Szövetség a Közös CélokértHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>