Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Őrsújfalun is áll a tábla

Az MKP folytatta a magyar nyelvű táblák kihelyezését a vasútállomásoknál. Ma a közigazgatásilag Komáromhoz tartozó Őrsújfalu állomásán jártak.

A szerdán történt táblaállításokhoz hasonlóan most sem a vasútállomás épületére került fel a magyar felirat, hanem közvetlen közelébe, egy táblára.

Petheő Attila, a Magyar Közösség Pártja Komáromi járási elnöke hangsúlyozta, ez nem pártügy, ha nem volna tisztsége az MKP-nál, akkor is támogatná az ehhez hasonló kezdeményezéseket. „A közösségépítés a fontos, annak a párt csak tartópillére. Bízom abban, hogy a majdani unokáimnak már nem kell ilyen problémákkal szembesülniük”.

Civilek is részt vettek az őrsújfali tábla állításán. Boldoghy Olivér, a kétnyelvűségért folytatott küzdelem egyik felvidéki élharcosa is ott volt. „Az, hogy a közösség mozgolódik, nagyon jó, de ennél ma már előbbre kellene tartanunk! Nem tartom szerencsésnek, hogy ilyen formában kelljen érvényt szereznünk a jogainknak, de tesszük, amire lehetőségünk van. A civilek, az aktivisták, az MKP már mind cselekedtek az ügyben, a Kerekasztal, a Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért Mozgalom rendkívül tevékenyek, de ez a dolog már a politikum asztalán van. A Most-Híd ott van a parlamentben, övék a kisebbségi kormánybiztosi tisztség, ezek elég jó eszközöknek tűnnek ahhoz, hogy végre valami érdemben is az asztalra kerüljön – tessék már végre elkezdeni, hiszen igazából a labda már az ő térfelükön pattog” – mondta portálunknak Boldoghy Olivér.

Az Egy Jobb Komáromért polgári kezdeményezés vezetőjét, Knirs Imrét kérték fel, hogy szerelje fel a magyar nyelvű táblát. Ő kapásból igent mondott. „Úgy gondolom, hogy ez egy magyar ember természetes reakciója volt a részemről” – mondta.

Felvidék.ma, ONHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>