Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Olvasói levél – Ebmenhelyi tapasztalatok

Férjemmel együtt az ország becsületes, adófizető polgárai közé tartozunk, egy kisgyermeket nevelünk és a következőt várjuk. Úgy véljük, jó példával szolgálunk gyermekeinknek. Így volt ez akkor is, amikor munkánk végeztével fiunkkal és kiskutyánkkal együtt sétára indultunk. Sétánk során egy apró, gazdátlan kölyökkutyára akadtunk. Rémült és éhes volt, de egy idő után közelebb jött és csatlakozott hozzánk. Fénylő fekete szemében annyi szomorúsággal és reménykedéssel tekintett ránk, hogy nem volt szívünk otthagyni. Jó példát akarván mutatni fiunknak, pártfogásunkba vettük a kutyust, hazavittük, megetettük, de mivel nekünk már van egy kutyánk, megtartani nem áll módunkban. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy elvisszük a gadóci kutyamenhelyre. Kisfiunk is velünk tartott, mint egy igazi kis „állatmentő“. Láttuk rajta, milyen boldog, hogy segítünk a kiskutyán. Örömünk azonban hamarosan ürömmé változott, amikor megérkeztünk a menhelyre. Ott a menhely vezetőnője rögtön megszidott bennünket, hogy mit képzelünk, hogy odavisszük ezt a kiskutyát. Hozzáállása, barátságtalan hangneme nagyon megdöbbentett bennünket, nem kevésbé a szavai: az ilyen kölyökkutyák a menhelyen tíz nap alatt elpusztulnak. Nagyon elkeserítő volt, hogy a hangjából semmilyen együttérzés nem érződött. Természetesen megértettük volna, ha elfogadható hangnemben közli velünk, hogy a menhely megtelt, de az a stílus, amelyet ő alkalmazott, számunkra teljesen elfogadhatatlan volt. Különösen zavart bennünket, hogy mindeközben a kisfiunk ott állt mellettünk, mindent hallott és nem értette, mi is történik tulajdonképpen. Nem tudhattuk, hogy ha Komáromban segíteni szeretnénk az állatokon és egy kóbor kiskutyát a menhelyre viszünk, hogy esélyt adjunk neki a túlélésre, az a menhely vezetőjéből ilyen reakciót vált ki. Így aztán megsemmisülten hazaindultunk, természetesen a kiskutyával együtt. Útközben olyan kérdések merültek fel bennünk, hogy egy ilyen ember hogy lehet egy állatmenhely vezetője, hogy bánhat az állatokkal, s vajon miként kezeli az adónk két százalékából a menhelynek juttatott összeget, az állami támogatást és a sponzori hozzájárulásokat, s hogy vajon ellenőrzi-e őt valaki, milyen sors vár a menhelyre került állatokra? Most mi keresünk a kiskutyának gazdit, remélve, hogy akadnak még jó emberek.

 UTÓLAG KAPTUK A HÍRT, MISZERINT A KUTYUSNAK SIKERÜLT GAZDIT TALÁLNI!

Név a szerkesztőségben

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>