Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Mi lesz veletek komáromi nyugdíjasok?

Szavazatok fejében nyomorúság

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy bár a legutóbbi helyhatósági választások idején már nagyon vártuk a változásokat és végre egy olyan városvezetést, mely velünk, nyugdíjasokkal és egészségkárosodással élőkkel is törődik majd, bizony nagyon hamar csalódnunk kellett. Még fájóbb ez azért, mert a jelenlegi városatyák a kampány során fűt-fát igértek az idős, beteg embereknek, nagyon jól tudva azt, hogy jelentős választási bázist alkotnak és aki ezt a réteget megnyeri, sok szavazatra számíthat.

Nos, talán a szavazások eredményéért cserébe, Komárom rászoruló lakossága nem kapta meg az uniós élelmiszercsomagot, ami azért nagy segítséget jelentett volna számukra. Az új városvezetés részéről az első csalódás akkor ért bennünket, amikor eltörölte a nyugdíjasok ebédjéhez való 40 centes hozzájárulást. Mindezt JUDr. Novák Béla alpolgármester úgy indokolta, hogy erre a lépésre azért volt szükség, hogy ne kelljen a szemétdíjat emelni. Nos, erre sem kellett sokáig várni, a komáromi városvezetés következő „húzása“ ugyanis az volt, hogy drasztikusan, 18 euróval megemelte a szemétdíjat és nemes egyszerűséggel eltörölte a nyugdíjasok eddig meglévő kedvezményét, hogy az összeg felét fizessék. Igaz, lehet kérvényezni a teljes összeg fizetése alóli kivételt, de csak azok számára, akiknek a bevétele nem haladja meg a 195 eurót. Mindezek után már nem is lepődtünk meg azon, hogy a nyugdíjas és egészségkárosodott emberektől megvonják az ebadókedvezményt is, holott sok idős ember egyedüli társa éppen a kutya. Önkéntelenül is adódik hát a kérdés, hogy mit lehet még ezektől az emberektől elvenni? Miért gondolja úgy a városvezetés és a képviselő-testület, hogy a KOMVaK és a hasonló városi cégek felelőtlen gazdálkodása miatt elfolyt hihetetlen összegeket éppen a legszegényebb, legsebezhetőbb rétegekből kell kisajtolni? Ezek az emberek egész életükben dolgoztak, a múlt rendszerben Z akcióban ingyen építették a város sok létesítményét, melyet azóta hagytak tönkremenni, lezülleni, ebek harmincadjára szétlopkodni. Ezért cserébe mostanra a legtöbbjüknek már szinte semmije nem maradt. Beszéltem olyan házaspárral, akik ketten tudnak egy ebédet fizetni, megosztozva azon, mások csak tésztán élnek, húst hónapszámra nem látnak s esténként sötétben ülnek, hogy kevesebb villany fogyjon. Ráadásul még a gyerekeikre sem számíthatnak, mert azok munkanélküliek lévén maguk is a szülők segítségére szorulnak. Az ő terheiket tovább emelni olyan képviselői juttatásokért és fizetésekért, amelyekben a komáromi városvezetés részesül, bizony túlmegy a cinizmus határán. Miért kell eltűrni a felelőtlen gazdálkodást, amikor a város iskolaépületei, uszodája, iskolai konyhái és egyébb létesítményei kataszrófális állapotban vannak? Miért válik lassan törvényszerűvé, hogy a választási igéretek sorra beváltatlanok maradnak? Egy azonban biztos: a csalódott, méltatlan helyzetbe taszított tömegek nem felejtenek, s ha máskor nem is, de a következő választások alkalmával az ő akaratuk is érvényesülhet majd.

 

Bugár György

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>