Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Megtréfálta Václav Klaust egy pozsonyi rádió

Megtréfálta Václav Klaus államfőt a csehországi elnökválasztás második fordulója előtt egy pozsonyi kereskedelmi rádióállomás.

    A Prágában és Pozsonyban csütörtökön nyilvánosságra került információkból kiderült, hogy a Rádio Expres műsorvezetője Ivan Gasparovic beszédmódját utánozva felhívta Klaust és szlovákiai menedéket ajánlott fel neki. A rádió Klaus nyilvánosságra került sms-üzenetére reagált, amelyben egyik ismerősének azt írta, emigrál, ha Karel Schwarzenberg nyeri meg a cseh elnökválasztást.
    Andrej Wallner, a leghallgatottabb szlovákiai rádióállomás műsorvezetője megkérdezte Klaust, hogy komolyan gondolja-e kijelentését.
    ”Ó nem, ez csak egy túlzó sms-üzenet volt egy ismerősömnek” – válaszolta Klaus abban a hitben, hogy a szlovák köztársasági elnökkel beszél. Az újságíró hozzátette: szükség esetén menedéket tud neki felajánlani Limbachban, egy Pozsony melletti faluban, ahol a szlovák államfő lakik.
    A rövid párbeszéd után a rádiós felfedte kilétét, ami Klaust felbosszantotta. “Ön csúfot űz belőlem. Szégyellje magát” – mondta a cseh elnök. Értesülések szerint az Expres rádió a párbeszédet, amely most hozzáférhetővé vált az interneten, nem adta le.
    A rádiós eljárását Gasparovic hivatala is bírálta. “Minden tisztességes és értelmes ember megérti, mi a különbség a vicc és az idétlenség között. Ezt csak olyan ember tudta megtenni, aki önmagát sem tiszteli” – nyilatkozta Marek Trubac, a szlovák elnöki szóvivője cseh újságírók.
    Wallner a pluska.sk pozsonyi hírportálnak azt mondta, nem volt szándékában megsérteni senkit. Ugyanakkor nem titkolta, nagyon meglepte, milyen egyszerű volt Klaust telefonvégre kapni.
    ”Egyszerűen tárcsáztam azt a telefonszámot, amely a hrad.cz (elnöki) weboldalon található. A titkárnő vette fel, s második nekifutásra kapcsolta az elnök irodáját” – nyilatkozta a szerkesztő, aki a szlovák államfői iroda munkatársának adta ki magát, s azt mondta, hogy Gasparovic szeretne beszélni Klausszal.  
    Wallnernek nem ez az első ilyen csínytevése. A múltban például hasonló módon “beszélt” Gasparovic szlovák elnökkel, Mirek Topolánek cseh kormányfővel vagy Jozef Golonkával, a világhírű szlovák jégkorongozóval is.

MTI



Hozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>