Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Megpróbáltak betörni a betléri kastélyba

Betörők háromfős csoportja próbált behatolni a betléri kastély épületében működő múzeumba szombaton este – tájékoztatta az MTI-t Alexander Szabó, a kassai megyei rendőrkapitányság szóvivője hétfőn.

A három elkövető feltörte a kastélyba vezető kapu zárszerkezetét, majd gépkocsijukkal behatoltak a múzeumként működtetett műemléket körülvevő parkba. A betörők éppen egy acél vontatókötelet tekertek szét – számolt be a szóvivő -, vélhetően ezt a gépkocsihoz erősítve akarták kitépni az épület valamelyik nyílászáróját. Ekkor zavarta meg az elkövetőket a 24 órás szolgálatot ellátó őrség, amely az épületre szerelt kamerarendszernek köszönhetően figyelt fel a betörőkre, akik ezt követően elmenekültek a helyszínről.
A rozsnyói járásban lévő kastélyba a múltban már többször is betörtek, több értékes kiállítási tárgyat, köztük festményeket és muzeális értékű ezüst tárgyakat loptak el a múlt század nyolcvanas éveiben és a kilencvenes években is – mondta az MTI-nek  Lázár Éva, a betléri kastélymúzeum igazgatónője. Hozzátette: ezúttal az itt látható tárlat anyagában szerencsére nem keletkezett kár, csupán a kapu zárszerkezetének a megsérülése miatt lesznek kiadásaik.
A korábban az Andrássy grófok tulajdonát képező kastély épületében jelenleg a Szlovák Nemzeti Múzeum (SNM) üzemeltet állandó, a család egykori könyvtárát, híres vadász trófea gyűjteményt és egyéb értékes berendezési tárgyakat bemutató tárlatot.
A betörés ügyében a rozsnyói járási rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított eljárást lopás bűncselekményének elkövetése miatt, az elkövetőkre a hatályos szlovák jogszabályok alapján háromtól 10 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>