Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Marek hivatalba lépése óta a város évi negyedmilliót fizet a le nem hullott esőért is!

A komáromi aszály elmossa a városi fejlesztések többségét?

A komáromi városi képviselő-testület  szeptember 20-án megtartott ülésén a képviselők többsége, – beleértve Győrfi László mérnököt, a pénzügyi bizottság elnökét, aki egyben a KOMVaK felügyelőbizottságának elnöke is, illetve Szabó Béla alpolgármestert (ő szintén a KOMVaK felügyelőbizottságának tagja) – megszavazta, hogy a város mintegy 250 ezer eurós évi összeget fizessen a lehullott (ill. le nem hullott) esővíz elvezetéséért.

Már elöljáróban le kell szögezni, hogy a törvényes előírások mindezt megengedik. Az esetben viszont az a furcsa és felháborító, hogy Bastrnák Tibor regnálása alatt ugyanez a vezetésű KOMVaK ezt az összeget nem számlázta ki a városnak. Vajon miért?

Mindezt csak egyféleképp lehet magyarázni: Míg az előző polgármestert és a városvezetést a KOMVaK így “jutalmazta”,addig a mostanit ezzel bünteti. Egyes vélemények szerint ez a döntés nemcsak gazdasági, hanem politikai megfontolásokból is született.

A külső szemlélő számára úgy tűnik, az utóbbi hónapokban fokozódott egy szűk, a KOMVaK-hoz közeli gazdasági csoport aktivitása, amely a várost saját  “vadászterületének”  tekinti. Ők Bastrnák Tibor holdudvaraként évekig szolgálták a volt polgármestert és most mindent elkövetnek az új polgármester és az őt támogató MKP lejáratásáért.

A megdöbbentő az, hogy ebben az akcióban az MKP egyes tagjai is részt vettek (Győrfi, Szabó), amivel az MKP-t is nehéz helyzetbe hozhatják. Érdekes lesz megfigyelni, hogy minderre hogyan reagál az MKP városi és járási vezetése? Az MKP-nak létérdeke, hogy bizonyítani tudja: tud tenni a város érdekében, hogy megfelelő programot képes felállítani a problémák kezelésére. A választók előtt bizonyítaniuk kell, hogy az MKP-tagok az önkormányzat székeiben sem adják el szavazatukat önös érdekből.

Az esővízelvezetésért megítélt összeg megszavazása után a potenciális szavazókat illene tájékoztatni az esetről.

Azon is illene elgondolkodni, hogy érdemes-e a jelenlegi KOMVaK vezetését védeni még a város ellenében is. Mint ahogy már arról többször írtuk, a cég vezetése egyetlen tranzakciójával – amely azóta is rendőrségi vizsgálat tárgya – közel százezer euróval csapta be a várost. Szinte elképzelhetetlen, hogy a városvezetés ebben az ügyben nem lépett, a feljelentést lapunk tette!

Félidőben vagyunk, lassan készülődni kell az új választásokra. Ha előbb nem is, a választások előtt ez a téma valószínűleg újra felszínre kerül. Magyarázatot kell adni majd arra is, hogy miért szorultak háttérbe a városi beruházások, felújítások, míg a város legnagyobb cégében az alkalmazottak cégköltségen járnak exkluzív külföldi utakra. Ezekre a súlyos kérdésekre mielőbb meg kell találni a választ, hogy még legyen esély a megcsorbult hitelesség visszaszerzésére.

És végre azt a kérdést is megkellene válaszolni, hogy a városé  a KOMVaK, vagy ennek az ellenkezője az igaz?

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>