Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Magyar lett az év szlovákja

Vicsápi Bugyi Natália, pozsonyvezekényi (Vozokany) nyomdatulajdonos lett az év nője Szlovákiában (Slovenka roka), miután a szerdai ünnepélyes díjátadón kiderült, nem csak a üzlet és menedzsment kategóriában, hanem az abszolút versenyben is rá érkezett a legtöbb szavazat.

Az elismerést, melyet négy éve osztanak ki, a legismertebb szlovák női magazin, a Slovenka szervez közösen a szlovák közmédiával (RTVS) és a Szlovák Nemzeti Színházzal. A projekt célja, hogy díjazza azokat a hölgyeket, akik különlegesen sikeresek munkájukban.

A nyolc kategória nevezettjeit szakmai zsűri választotta ki, s Vicsápi Bugyi Natália a Szabad Újságnak korábban elmondta: “Egy levélben értesültem a nevezésről. Ezután kellett eldöntenem, hogy elfogadom-e a megtiszteltetést. Végigfutott tehát az én agyamon is, hogy vajon lehet-e egy magyar nemzetiségű a győztes. Amikor aztán végignéztem a feltételeket, s láttam, szavazás útján dől el vajon ki nyer, úgy döntöttem belevágok.”

A Szlovák Nemzeti Színház Operájában kerültek átadásra a díjak, a rendezvény fővédnöke, a köztársasági elnök felesége, Silvia Gašparovičová volt. Vicsápi Bugyi Natália már a saját kategóriájában való győzelme után is meghatottan köszönte meg a szervezőknek és a rá szavazóknak a lehetőséget, támogatást, s mikor az abszolút versenyben is az ő nevét mondták ki, alig tudott megszólalni a meghatottságtól. A szlovákiai magyar nyomdatulajdonos (NAVI GRAF nyomda) 2010-ben az Év Üzletasszonya lett, s mint megtudtuk tőle a hasonló megmérettetések azért is fontosak számára, hogy bizonyítsa, szükség van a fiatal vállalkozókra, akik példát mutathatnak a feltörekvő generációnak.

Írta: Rajkovics Péter,Szabad ÚjságHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>