Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Magyar felirat jelent meg a CBA párkányi üzletén

Felkerült a magyar felirat a CBA üzletlánc párkányi üzletének homlokzatára azt követően, hogy a kétnyelvűség vizuális megjelenéséért küzdő Fontos vagy! felvidéki magyar civil szervezet felhívta az illetékesek figyelmét a hiányosság pótlására – tájékoztatta az MTI-t Boldoghy Olivér, a szervezet vezetője pénteken.

    Az eset előzménye, hogy a szervezet egyik aktivistája több mint egy hónappal ezelőtt felhívta az üzletlánc illetékeseinek figyelmét arra, hogy a párkányi üzletről hiányoznak a magyar feliratok, holott azok kihelyezését a vonatkozó szlovák jogszabályok lehetővé teszik a többségében magyarok lakta határ menti városban. A civil kezdeményezés először nem járt sikerrel, ugyanis azt a választ kapta, hogy a feliratok kihelyezése a franchise alapon működő szlovákiai üzlet hatáskörébe tartozik, kérésükre később mégis pozitív választ kaptak.
    ”A vállalat vezetése kapcsolatba lépett szlovákiai partnerével, aki először ugyan elzárkózott a kéréstől, de végül megváltoztatták a véleményüket és ígéretet tettek arra, hogy foglalkozni fognak az üggyel, ennek szerencsére mostanra meg is lett az eredménye” – magyarázta a fejleményeket Boldoghy Olivér. Hozzátette: ígéretet kaptak arra, hogy a CBA szlovákiai részlege folytatni fogja a magyar feliratok kihelyezését magyarok lakta más területeken lévő szlovákiai üzleteiben is.
    ”A magyar nyelvű feliratok kihelyezése a párkányi üzletben már megtörtént, és a feliratok kihelyezése folytatódni is fog” – erősítette meg az MTI-nek Erdélyiová Iveta, a CBA Slovakia kft marketingmenedzsere. Hozzátette: a feliratokat a vásárlók igényei alapján helyezték ki és a többi üzletük esetében is a helyi igények alapján folytatják azt.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>