Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Lenin teste elporlad

Elképzelhető, hogy nem tudják időre összefoltozni Lenin maradványait. A megújult mauzóleum áprilisban nyit, de lehet, hogy már a bolsevik vezér teteme nélkül.

Lenin testét másfél évente kell egy speciális, a szövetek bomlását gátló biokémiai tartósítószerrel átmosni. Pontosabban üres mellkasának, kiürített koponyájának, csípőjének és lábszárainak karbantartásáról van csak szó, mert egyéb részei már az enyészeté lettek.

Azonban a tartósítás egyre nehezebb és hosszabb feladat, ráadásul az eljárás rendkívül költséges is. A másfél évente szükséges generál nyolc hetet és húszmillió forintnyi rubelt vesz igénybe. A legtöbb időt az arc rendbehozatala igényli. Éppen ezért orosz lapok azt írták: kérdéses, hogy az egyik sarkánál megsüllyedt mauzóleum renoválása után az áprilisi megnyitóra elkészülnek-e Lenin tetemével.

Lenin leszármazottai és az ortodox egyház a temetés mellett érvel, és így gondolja ezt az oroszok többsége is, akik szülőhelyén, Uljanovban helyeznék örök nyugalomra. A döntés Putyin elnök kezében van.Hozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>