Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Konferencia a Duna-stratégiáról

A Duna-stratégiában érintett szakemberek tartottak konferenciát Komáromban. A tanácskozáson a Pons Danubii EGTC vezetője is jelen volt.

A Duna-stratégia arra hivatott, hogy lendületet adjon a legkülönbözőbb helyi problémák kezelésének, ösztönözze a gazdasági fejlődést, pozitív irányba mozdítsa el a közlekedési és szállítási, valamint az energiahálózatok javítását. A Duna-stratégia fontos célja továbbá a környezetvédelem is.

“Ennek a találkozónak a gyakorlati haszna az, hogy olyan együttműködések, kapcsolatok jönnek létre, amelyekkel sikeresen pályázhatunk majd 2014 után az Európai Unió különböző alapjaihoz. És hát nekünk is elemi érdekünk az, hogy a Duna térsége a határ mindkét oldalán – szlovák, mind magyar oldalon – egy kiemelt idegenforgalmi, turisztikai vonzáskörzet legyen. Külföldről, minél több országból érkezzenek ide egyrészt befektetők, turisták és ezek a projektek is ehhez kívánnak hozzájárulni, illetve ahhoz, hogy a dunamenti térségeket, az itt élő népeket, országokat, régiókat összekapcsolja” mondta Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC igazgatója.

A cikkhez kapcsolódó videót ITT tekintheti meg.

(forrás: www.ponsdanubii.eu)

komarno.skHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>