Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Két héten belül döntés születhet a kisebbségi kormánybiztos státuszáról

Június közepéig kellene megszületnie a szlovák kormány kisebbségügyi kormánybiztosának a hatásköreiről szóló megegyezésnek a szlovák kormánypárt és a Most-Híd között – erősítette meg az MTI pozsonyi irodájának Sólymos László, a szlovák-magyar párt parlamenti klubjának vezetője csütörtökön.

“Amennyiben sikerül megegyeznünk, tovább tárgyalunk a részletekről” – szögezte le Solymos László. Hozzátette: konkrét elképzeléseik vannak arról, hogy milyen jogköröket kellene kapnia a kisebbségügyi kormánybiztosnak.
A Most-Híd politikusa úgy véli, a kormánybiztos státusának többek közt biztosítania kellene, hogy a posztot betöltő személy felügyelni tudja a kisebbségekkel kapcsolatos törvények betartását. Solymos az adott törvényeket konkretizálva többek közt a kisebbségi nyelvek használatáról szóló jogszabályt, valamint a nemzetiségi kultúrák finanszírozását szabályozó előírásokat említette.
“A jogköröknek biztosítania kellene, hogy a kormánybiztosnak beleszólása legyen a kisebbségi kultúra finanszírozásába, akkor is, ha az utolsó szó a kormányhivatalé lesz” – szögezte le Solymos László.
Azt, hogy kit jelölne a Most-Híd a kormánybiztosi funkció betöltésére, Solymos nem pontosította. “Ez nem a nap témája, az a fontos, hogy olyan személy legyen, aki tapasztalatokkal rendelkezik ebben a témakörben” – tette hozzá.
Bár a leendő kormánybiztos személyét egyelőre a tárgyalásokat folytató egyik fél sem erősítette meg, pozsonyi lapinformációk már huzamosabb ideje azt valószínűsítik, hogy erre a posztra a Most-Híd A. Nagy Lászlót, a párt elnökségi tagját jelöli majd.

Starovic Tibor, MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>