Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Karácsony

„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek”. Ezt az örömhírt zengik az angyalok Jézus születésekor.

 

A betlehemi jászolban megszületett kis Jézus hozta el kétezer évvel ezelőtt a békességet szíveinkbe. Milyen békesség ez? Ahogy az énekben is hallható: „Ma szállott közénk a mennyből az igazi békesség”.  Mennyei békesség ez, amit szíveinkbe hoz el a Szenteste.
Ebben a békében jelen van a bűnök bocsánata, és Isten Lelke, mint a legnagyobb ajándék „Megigazultunk a hit révén, békében élünk az Istennel Urunk, Jézus Krisztus által” (Róm 5,1). Ez az igazi béke pedig maga Jézus Krisztus: „Ő a mi békességünk” (Ef 2,14).

Olyan béke ez, amit a szeretet irányít. Isten szeretete mindenkit hív a megbékélésre. De ehhez az kell, hogy fogadjuk is el a békét, amelyet a betlehemi gyermek hozott el nekünk. Jézus Krisztus volt az, aki „értünk szegénnyé lett, hogy szegénysége által gazdagok legyünk”. Ő volt az, akinek az emberiség még lakást sem adott, mégis mindnyájunkat örök otthonba hív.

Jézus nem csak a választott nép öröme, hanem az egész emberiség sóvárgásának beteljesítője is. Benne nincs zsidó vagy pogány, rabszolga vagy szabad ember, férfi vagy nő, mert ő mindenkit az örök boldogságra hívott.

A karácsony különös fénnyel világítja meg a családot is. Jézus családban akart születni. Családban akart nevelkedni. Ez a legalapvetőbb, a legfontosabb emberi közösség. Az ember gyermeke Istenhez kapcsol minden nemzedéket. Benne van a múlt és a jövő, olyan méltóság ragyog fel a szemében, ami nem pusztán tőlünk való. Boldog az, aki a napi gondok közt is élete értelmét látja maga előtt.

A család az élet szentélye. Itt várjuk szeretettel a meg nem született emberi életet, itt fogadjuk örömmel az újszülöttet.

Jézus nem elégedett meg azzal, hogy nagylelkű adakozó módjára szeressen minket. Ő sorsközösséget vállalt velünk. Elfogadta értünk még a szenvedést és a halált is. Születésének, megtestesülésének titka eltölt minket szeretettel.

Azt szokták mondani, hogy a Húsvét a legnagyobb ünnep, a Karácsony viszont a legszebb ünnep. Tegyünk róla, hogy valóban a legszebb ünnep legyen és nem csak a külsőségek miatt, hanem a szívekben a szeretet tegye széppé és csodálatosan békéssé!Hozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>