Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Indul a Győr-Pér repülőtér fejlesztése

A régió gazdasági és turisztikai fejlődésének is új dimenziót nyithat a Győr-Pér repülőtér fejlesztése, amelynek révén Boeing 737-es és Airbus 320-as kategóriájú gépek fogadására is alkalmassá válik a légikikötő.

A repülőtér bővítési munkálatai már ebben a hónapban megkezdődnek, az üzembe helyezés az év közepére várható. A projekt az Audi, Győr város és a magyar állam szoros együttműködése révén valósulhat meg.

A fejlesztés részeként 1450 méterről 2030-ra hosszabbítják meg a harminc méter széles kifutópályát, amelynek két végén 100-100 méternyi biztonsági sávot építenek. A gurulóutat 10,5 méterről 15 méterre szélesítik, új leszállórendszert építenek (ILS- Instrument Landing System), bővítik a reptér pályakarbantartó és kiszolgáló kapacitását, valamint hangárt és előteret kap a légikikötő. A fejlesztések után Boeing 737 és Airbus A320-as kategóriájú gépek is használhatják majd a repteret.

„Több mint tíz éve vagyunk a péri repülőtér partnerei. Jelenleg hetente 30 utasszállító közlekedik Pér és Ingolstadt/Manching között az Audi Konszern munkatársaival“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Az új járműgyár megvalósításával még nagyobb jelentőséget kap a szolgálati utak gyors és hatékony lebonyolítása. Bizonyítja ezt az is, hogy 2012-ben az éves utasforgalom elérte a 30 000 főt.“

Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere szerint a bővítés jó példa az állam, az önkormányzat és az Audi Hungaria kiváló partneri együttműködésére, az együttgondolkodás erejére.  A repülőtérbővítés új dimenzióba helyezi Győr és a régió gazdasági fejlődését, gazdagítja az infrastrukturális hátterét, és tovább szélesíti Győr idegenforgalmi lehetőségeit. Ez a fejlesztés mind a régió, mind a város és különösen az itt élő emberek és itt tevékenykedő cégek érdekeit szolgálja.  – hangsúlyozta Borkai.

„Az Audi és Magyarország együttműködése mintegy húsz éves, amelynek újabb sikerpontjához érkeztünk. Az elmúlt húsz év tapasztalata az, hogy az állam, Győr városa és a világcég olyan projekteket valósít meg közösen, amiből minden résztvevőnek előnye származik.“ – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki azt is közölte, a kormány február végén írja alá stratégiai együttműködési megállapodását az Audival.

A tervek szerint a repülőtér fejlesztése idén júniusra elkészül, így fogadni tudja majd annak a nyárra tervezett nagy ünnepségnek a vendégeit, amelyen az új győri üzemben gyártott modellsorozatot mutatják majd be. A 6,6 millió eurós fejlesztést további lépések követhetik, amelyek révén a repteret nem csak a gazdasági élet szereplői tudják majd használni, de alkalmassá válhat a civil közönség kiszolgálására is.

 

gyor.huHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>