Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

FOCI: A Komáromi járási csapatok őszi eredményeinek értékelése

Folytatjuk az ötödik ligában a Komáromi járási csapatok őszi eredményeinek értékelését. Ógyalla mellett Naszvad, Marcelháza, Csallóközaranyos és Szentpéter csapata játszik ebben a csoportban, amely nagy valószínűség szerint tavasszal átcsoportosításon esik keresztül.

 

NASZVAD csapata a táblázat hetedik helyén várja a tavaszi idénykezdést. Polgár Artúr edző gárdájában több kiváló egyéniség kapott helyet, de a sérülések, betegségek miatt több esetben is csak hevenyészetten összeállított csapat tudott a pályára állni, ami a tavalyi eredményekhez képest érezhető teljesítménycsökkentést eredményezett. Teljes gárdával a naszvadiak több esetben is bizonyították, hogy többre hivatottak. Ilyen volt az a találkozó is, amikor az éllovas Tardoskedd csapatát 2:0-ra legyőzték. Az őszi idény mérlegét hat győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel értékelhetik, ami bizakodásra ad okot. Ennek a csapatnak a tagja az a Molnár Attila is, akit a 2011/2012-es bajnoki évben lapunk olvasói a Komáromi járás legjobb labdarúgójának választottak meg.

MARCELHÁZA a táblázat tizedik helyén áll. A csapat vezetői az őszi bajnokság közepén, amikor egyértelmű volt, hogy a gárda sorozatban veszíti el a mérkőzéseit, edzőcserét hajtott végre, Tóth Michalt Jozefík Gábor cserélte fel a kispadon. Az eredmény még várat magára, hiszen a 15. forduló után elért 10. hely nem tükrözi a talpra állást. Kérdéses az is, hogy valójában működik-e a vezető – edző – csapat hármas felállás, amely az eredményes játék alapfeltétele. Nincsenek könnyű helyzetben az edzők, akiket a csapat gyengébb szereplése esetén a vezetőség és a szurkolók egyaránt bírálnak. Jozefík Gábor edző munkájához minden feltételt biztosítanak a marcelházaiak, akik remélik, hogy csapatuk tavasszal ismét tündököl a pályán.

CSALLÓKÖZARANYOS a jelenlegi 13. helyéről szeretne feljebb jutni a bajnoki táblázatban. Az öt megnyert és 10 elveszített találkozó azért is érdekes, mivel egyetlen mérkőzésük sem ért véget döntetlennel. Legtöbbször a tapasztalat hiányával lehet magyarázni az eredményeket. Ilyen volt az Ógyalla elleni találkozó is, amelyen az 1:0-ás hazai vezetést követően három perc alatt két gólt rúgott az ellenfél, pedig a korábban látott teljesítmény alapján megérdemelték volna a győzelmet Szabó Attila edző fiai. A vereséget befolyásolta az is, hogy sok kiállítás történt, többek között két kapusuk is erre a sorsra jutott. A csallóközaranyosiak számára felfoghatatlan, hogy a Horváth Tibor – Simonek István edzőpáros, amely a csapatot feljuttatta az 5. ligába, miért nem vállalta a gárda felkészítését. Értesüléseink szerint a jelenlegi edző is fontolgatja távozását, ami viszont azt sejteti, hogy nincs minden rendben a csapatvezetés és az edző közötti együttműködés terén.

SZENTPÉTER az 5. liga sereghajtója, amit az is igazol, hogy az őszi idényben ez a csapat kapta a legtöbb gólt, szám szerint 67-et. Igaz, négy esetben győzelemmel, egy esetben döntetlennel hagyták el a pályát, viszont tíz találkozón vereséget szenvedtek. A 11. fordulóban a vezetés megvált KrďteĄanskŢ edzőtől, de a csapatnak ezután sem sikerült bizonyítania, mivel leggólképesebb csatáruk négy sárga lap miatt nem léphetett pályára. Némi optimizmusra azonban feljogosítja a szentpéterieket, hogy Csallóközaranyos felett 2:0-ás győzelmet arattak.

 

Lebo Boldizsár

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>