Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Felújították a tornaterem tetőszerkezetét

A Munka Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola hosszabb ideje használhatatlan tornaterme tetőszerkezetének felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírás 2012. októberében jelent meg a közbeszerzési közlönyben. A legkedvezőbb árajánlattal az érsekújvári A S.F.H. Kft. nyerte el a munka elvégzésének a lehetőségét, amellyel a város 2012. november 26-án írta alá a kivitelezési szerződést. A felvonulási és munkaterület átadására azonnal, másnap sor került. 2012. decemberében került sor az építőanyag, a szigetelt tetőpanelek kiszállítása és az előkészületi, valamint a régi tető kezdeti bontási munkálatainak elvégzésére. 2013 januárjában szimultán végezték a szakemberek a bontási és építési munkálatokat. A nem kifejezetten kedvező időjárási viszonyok ellenére sikerült a tornatermet a hónap végéig teljesen befedni és elvégezni a szükséges bádogosmunkát is. Majd a februári hónap elején a villámhárító-rendszer is üzembe került. A város illetékesei 2013. február 6-án vették át az építményt a kivitelezőtől. A munka összege a kivitelezési szerződés értelmében 32 884,40 euró volt a forgalmi adórésszel együtt, azonban az előirányzott összeg nem lett tejles mértékben felhasználva.

 

 

A tetöjavítást a padlóburkolat javítása követi majd, mivel a régi, nem megfelelő és nem kellőképpen szigetelt födém miatt a lecsapódott nedvesség és a beázások következtében a parketta néhány helyen felpúposodott, ezért a talaj is javításra szorul. Azonban ezen munkák elvégzésére vélhetően már nem kell túl sokáig várni és a diákok hamarosan birtokba vehetik a szép, nagynagyméretű és megfelelően felújított tornatermet.

 

 

Anton Marek polgármester hathatós közbenjárása által sikerült elvégezni az iskolában hat osztályterem világítástechnikájának teljelskörű felújítását 7 ezer euró értékben. A szponzori felajánlást a Philips cég tette, a munkálatokat pedig a komáromi ImpulzLight Kft. végezte el. Az új világítótestek kellőképpen intenzív, a szemnek mégis kellemes, egyenletes szórt fénnyel töltik be a teret és világítják meg a táblát. Ezen felül az új rendszer szerényebb energiaigénye sem elhanyagoltható szempont. (Krá)

 

Az egyik osztály az új megvilágítással

 

A tábla megvilágítása (külön)

 

A korábbi hagyományos neonvilágítás

komarno.skHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>