Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Európai Bizottság: Szlovákiának erősítenie kell munkaerőpiacát

Költségvetési hiányának kordában tartását, valamint munkaerőpiacának erősítését ajánlja Szlovákiának az Európai Bizottság (EB) – tudatta a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.

Az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézménye ezen a napon ismertette az uniós tagállamok gazdaságáról készített
helyzetértékelését és az egyes országokra szabott ajánlásokat.
Az EB szerint az előző évhez képest változatlanok maradtak azok a kulcsfontosságú, a válságot követő intézkedések, amelyekkel az országnak foglalkoznia kell.
A jelentés rámutat, hogy a költségvetési hiány a 2011-ben megvalósított kormányzati intézkedések dacára is magas maradt. Emiatt, az alacsony növekedési prognózis figyelembevételével, kiegészítő intézkedésekre lesz szüksége az országnak.
Az EB jelentése megállapítja: abban az időszakban, amikor a kormánynak egyidejűleg kell számolnia a költségvetés kiadási oldalának lefaragásával, valamint az oktatás, a fejlesztés és a közlekedési infrastruktúra folyamatos anyagi támogatásával, eszköz lehet számára az adóbeszedés hatékonyságának növelése.
Az Európai Bizottság jelentése arra is rámutat, hogy Szlovákiának hiányosságai vannak a munkaerőpiacán. Megállapítja: ennek orvoslása a tavaly megvalósított intézkedések dacára is komoly kihívást jelent majd a szlovák kormány számára, annál is inkább, mivel a lakosság perifériára került rétegeinek – köztük a romáknak – a megjelenése a munkaerőpiacon nehézségekbe ütközik.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>