Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Elővezette a rendőrség az illegális cigánytelep “eltakarítását” bejelentő Marián Kotlebát

Szombaton délelőtt a rendőrség Kassára vitte a krasznahorkaváraljai illegális cigánytelep “eltakarítását” meghirdető Marián Kotlebát és néhány társát – közölte az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójával Bollo Péter, a település polgármestere.

Bollo Péter szerint Marián Kotleba – aki szombaton délre hirdette meg a részben a tulajdonába került telken álló illegális viskók eltávolítását – és társai már a szombatra virradó éjszakát is Krasznahorkaváralján töltötték.
Az MTI kérdésére Jana Mesárová, a kassai kerületi rendőrkapitányság szóvivője megerősítette, hogy előállították a Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnökét.
Krasznahorkaváralján szombaton délelőtt mintegy kétszáz rendőr ügyelt a biztonságra,
a több autóbusznyi rohamosztagos lovas rendőrökkel és egy vízágyúval vonult ki a helyszínre. A falu több utcáját, valamint a romák telepére vezető mindkét utat lezárták.
A településen zavartalan a rend, a helyiek szerint a faluban a hazai és külföldi média képviselőin kívül néhány tucat idegent látni csupán.
Marián Kotleba, a szlovák sajtó által szélsőségesnek nevezett Mi Szlovákiánk Néppárt elnöke honlapján néhány hete hirdette meg a krasznahorkai vár tövében lévő több száz fős cigánytelep nyilvános “eltakarítását.” Kotleba az ingatlan társtulajdonosaként a héten a “takarításhoz” rendőrségi közreműködést is kért. A kérést a rendőrség jogcím hiányába elutasította, ellenben kilátásba helyezte, hogy a rendfenntartásban segítséget nyújt az önkormányzatnak és az esetleges kihágásokat és jogsértéseket megakadályozza.

mtiHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>