Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Csökkent a pozsonyi repülőtér utasforgalma tavaly

Éves szinten 11 százalékkal esett vissza tavaly a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtér (BTS) utasforgalma, ugyanakkor a teherforgalom hasonló arányban emelkedett – közölte az MTI-vel Dana Madunická, a BTS szóvivője szerdán.

    Az utasforgalommal ellentétben a teherszállítás terén rekordévet zárt a BTS, forgalma meghaladta a 22 és fél ezer tonnát.
    A pozsonyi repülőtér utasforgalma 2012-ben 1 millió 416 ezer fő volt, ennek többségét a menetrendszerű járatok utasai adták.
    A Pozsonyban menetrendszerű járatokat üzemeltető 6 légitársaság 28 célállomásra és onnan összesen 971 ezer utast szállított, ez 13,5 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. Nem menetrendszerinti járatokat 2012-ben 17 repülőtársaság indított Pozsonyból, ezek 40 célállomásukból oda és vissza összesen több mint 440 ezer utast szállítottak tavaly, ez 3,4 százalék csökkenés.
    A Pozsonyból menetrendszerinti és rendszeres charter járatokat indító légitársaságok közül a Ryanair járatai bonyolították a legnagyobb utasforgalmat, összesen több mint 875 ezer utast szállítva. Ebben a kategóriában a BTS második legnagyobb forgalmát a Danube Wings (közel 27 900 utas) könyvelte el, a harmadik helyen a Norwegian Air Shuttle végzett csaknem 27 800 utassal. A Pozsonyból kizárólag charter járatokat indító légitársaságok közül 2012-ben a legtöbb utast, több mint 291 ezret a Travel Service szállította.
    A célállomások közül a Londonból és a Londonba tartó járatokon utazott a legtöbb utas, több mint 291 ezer, a második legnépszerűbb úticél Antalya volt, az oda-vissza közlekedő charter járatot több mint 108 ezren választották.
    A pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtér Szlovákia legnagyobb és egyben egyetlen, európai léptékben is jelentős forgalmat bonyolító nemzetközi légikikötője, tavaly átadott új terminálja évi 5 millió utas ellátására képes. Az utasforgalom szempontjából a BTS eddig 2008-ban zárta a legjobb évet, akkor 2,2 millió utast kezeltek itt, az utasok száma az ezt követő években folyamatosan csökkent.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>