Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Csáky Pál: Magyarország legyen emelkedő, erős ország, amelyre fel lehet nézni

A felvidéki magyarság azt szeretné, ha Magyarország emelkedő, erős ország lenne, amelyre fel lehet nézni – mondta Csáky Pál szlovákiai magyar közíró és politikus Álom a szabadságról című könyvének csütörtöki szombathelyi bemutatóján.

A felvidéki magyarság partneri viszonyra törekszik Magyarországgal, annak mindenkori kormányával. Az ottani magyarok ahhoz várnak segítséget az anyaországtól, hogy megmaradjanak nemzeti közösségeik, és ellen tudjanak állni az asszimilációs folyamatnak – fogalmazott.
Csáky Pál közölte: a felvidéki magyarság autonómiatörekvései soha nem jelentették azt, hogy el akarnának szakadni Szlovákiától.
A felvidéki magyarok egyszerűen tisztességesen akarnak élni, de soha nem mondhatnak le magyarságukról, a nemzeti összetartozás érzéséről, az asszimiláció, az önfeladás nem lehet számukra követendő út – tette hozzá. A politikus-író nagyon fontosnak nevezte, hogy mindenütt méltó módon ünnepeljék meg a nemzeti összetartozás napját.
Csáky Pál arról is szólt, hogy nem Európa szellemisége, hanem az Európai Unió van válságban.
Európa megtalálja majd a kivezető utat, ha újra rátalál saját arcára, saját szellemiségére – fogalmazott.

MTIHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>