Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Az öleb és cica fotó fokozza a munkabírást

Fokozhatja a munkabírást, ha valaki kiteszi ölebe fényképét íróasztalára, főként, ha kölyökkori a fotó – állítják japán kutatók.

Számításaik szerint akár 10 százalékkal is javíthat az illető összpontosításán, ha kutyája vagy macskája fotójának társaságában dolgozik. A jelenség magyarázatául azt hozzák fel, hogy pozitív érzelmeket keltenek és motiváló hatásúak az ilyen fotók.
A Hirosimai Egyetem kutatói három tesztcsoportot alakítottak ki: egyikkel kutya- és macskakölykök, a másikkal kifejlett állatok, a harmadikkal pedig ínycsiklandó étkek képeit nézették munka közben.
A “kölykös csapat” teljesítménye átlagosan 10 százalékkal javult, a felnőtt állatoké 5 százalékkal, a “kosztosé” viszont semennyit sem, bár nem is romlott – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

 Hozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>