Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ameddig a takaró ér…

A Nyitra megyei önkormányzat január 28-án tartotta meg 30. ülését, amelyen ugyan nem döntött nagy horderejű kérdésekről, viszont a megye intézményeinek működtetésével, vagyonának karbantartásával és kezelésével kapcsolatos határozatokat hozott.

Az egyes intézmények lemondott igazgatói helyett a pályázati bizottság ajánlásával összhangban nevezte ki az új igazgatókat, félévi jutalmat határozott meg a főellenőrnek, tudomásul vette, hogy a lévai és nagytapolcsányi kórház végre nem ráfizetéssel üzemel. A 2012. január 1-je és november 30-a közötti időszakban már átbillent a mérleg és a kórházak nyereségesen gazdálkodtak. Ennek az eredménynek az elérése érdekében rendkívül szigorú intézkedéseket foganatosítottak és a fejlesztéseket minimálisra csökkentették, de megmutatták, hogy így is lehet. Nem biztos, hogy ez a legkellemeszebb és legjobb megoldás, hiszen elmaradnak a beruházások, tönkremennek az épületek. Sajnos, a megyei költségvetésre is rányomta bélyegét a gazdasági válság. Mindannyian tudatosítjuk azonban, hogy a megyei tulajdonban levő kórházak, iskolák, szociális otthonok épületeit akkor is karban kell tartani, ha azokra nincs szükség a jelenlegi feladatok teljesítéséhez, ezért indokolt annak eldöntése, hogy felesleges vagyonná  nyilvánítsuk-e, eladásra kínáljuk, vagy más célra használjuk, esetleg bérbe adjuk azokat. A Nyitra megyei önkormányzat következő ülésére március 25-én kerül sor.

 

Dr. Szabó Olga

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>