Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Advent és gyertyagyújtás

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is több programmal kedveskedik a város a komáromiaknak az adventi időszakban. Az önkormányzat a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-vel karöltve december 2-a és 23-a között szervezi meg az adventi vásárt a Jókai téren.

A pavilonokban iparművészeti és kézműves alkotásokat, fajátékokat, bőrárut, és az ünnephez kötődő dísz- és ajándéktárgyakat lehet majd vásárolni. Természetesen idén is lesz könyvsátor. Nem lesz hiány finomságokban, így forralt borban, teában és kürtőskalácsban sem.

Idén is a Jókai téren kap majd helyet a város adventi koszorúja, amelynek gyertyáit a komáromiak közösen gyújthatják meg, minden adventi vasárnapon, azaz december 2-án., 9-én, 16-án és 23-án, 17 órakor.

Az „ADVENTI ÁHÍTAT„ elnevezésű rendezvény december 2-án , 16 órakor a Jókai téri református templomban kerül megrendezésre, ahol fellép Durzák Anna vers- és prózamondó, illetve a református és az evangélikus egyházak egyesített kórusa. Ezt követően, 17 órakor meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját. A gyertyagyújtásokat a helyi énekkarok műsora kíséri.

December 9-én, 15.30-kor Maurice Maeterlinck: A kék madár című zenés mesejátékát mutatja be a Délibáb-Színház a Jókai moziban. A belépő ára 200 Ft.

A város karácsonya december 16-án, advent harmadik vasárnapján lesz. 14 órától a gyermekeket várják a Közösségi Házba, ahol karácsonyi díszeket és süteményeket készíthetnek. Ezekkel a díszekkel aztán közösen szépíthetik Komárom karácsonyfáját, amelyet idén a Jókai téren állítanak fel. A fenyődíszítést követően kerül sor a harmadik gyertya meggyújtására, amelyet az Egressy Béni Zeneiskola gyermekkórusának fellépése tesz még hangulatosabbá.

December 20-án, 18 órakor a Jókai téri református templomban Rákász Gergely orgonakoncertjére várják a zeneszerető közönséget. Idén sem marad el az Egressy Béni Zeneiskola hagyományos karácsonyi koncertje, amelyen az intézmény művésztanárai és a Vox Femina kórus lép fel. A koncertet december 21-én 18.30-tól tartják a zeneiskola Egressy termében.

Az adventi ünnepektől a Duna Népdalkör karácsonyi dalaival köszönünk el december 23-án, 17 órakor a Jókai téren.

 

KOMAROM.HUHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>