Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

A Volkswagen Alapítvány segítségével feltárul a mikrovilág a Marianum diákjai előtt

A természettudományok fejlődését sok műszer megalkotása segítette. A mikroszkóp azért is nagyszerű találmány, mert segítségével olyan világ tárul a szemünk elé, amely érzékszerveink határán túlmutat. Szinte hihetetlen, mennyi mindent nem látunk a szemünkkel. Az élőlények és a tárgyak nagyításával egy egészen más, furcsa univerzum tárul az ember szeme elé, mely a nagyítás mértékétől függően nagyon különböző. Az életnek ezt a területét a régiek nem ismerhették. A modern kor kiváltsága, hogy egyre jobban megismerjük a mikrovilág lenyűgöző tulajdonságait és sokféleségét.

Ez a lehetőség adatott meg a Marianum diákjai számára is a Volkswagen Alapítvány jóvoltából. Támogatásával az iskola négy új mikroszkóphoz és USB csatlakozóval ellátott mikroszkópos kamerához jutott, amely a biológiai laboratóriumot gazdagítja. Az új mikroszkópok nemcsak több diáknak adnak lehetőséget megismerni a sejtek, szövetek világát, de ugyanakkor az egész osztály évezheti társuk ügyességét a kivetítőn keresztül. A tudományos megismerés hasznos segítője lesz az az USB-csatlakozós mikroszkópos kamera is, melynek segítségével közelre hozhatjuk a távolit és fel is nagyíthatjuk.

A kémiai laboratórium számára digitális mérleg és pH-mérő érkezett. A modern felszerelés bizonyára élvezetesebbé teszi majd a kémiaórák laboratóriumi gyakorlatait.

 

Mgr. Németh Klára

DUNATÁJ HETILAPHozzászólás

  

  

  

Használhatja a következő HTML tagokat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>